Lainaesimerkit

Esimerkki tyypillisestä lainasta: lainasumma 600 €, laina-aika 4 kk, nimellinen vuosikorko 19,90 %, todellinen vuosikorko 27,92 %, luotosta aiheutuvat kustannukset 37,51 €, jolloin takaisinmaksettavaksi kokonaissummaksi muodostuu 637,51 €.

Taulukon laskelmat ovat suuntaa antavia. Tarkat tiedot maksueristä näet lainaehdoista.

Lainasumma Laina-aika Takaisinmaksettavaa Kulut yhteensä
100 € 4 kk 110 € 10 €
200 € 4 kk 215 € 15 €
300 € 4 kk 320,10 € 20,10 €
400 € 4 kk 425,13 € 25,13 €
500 € 4 kk 531,25 € 31,25 €
600 € 4 kk 637,50 € 37,50 €

Tarvitset enemmän kuin 600 € ?

Tutustu 100-3000 € virtuaaliseen Mastercard-luottokorttiin tai siirry suoraan hakemukseen ».

Tarvitset enemmän kuin 600 € ?

Tutustu 100-3000 € virtuaaliseen Mastercard-luottokorttiin

tai siirry suoraan hakemukseen ».

Esimerkki tyypillisestä lainasta: lainasumma 600 €, laina-aika 4 kk, nimellinen vuosikorko 19,90 %, todellinen vuosikorko 27,92 %, luotosta aiheutuvat kustannukset 37,51 €, jolloin takaisinmaksettavaksi kokonaissummaksi muodostuu 637,51 €.

Laskelmat ovat suuntaa antavia. Tarkat tiedot maksueristä näet lainaehdoista.

Laina Laina-aika Takaisin yhteensä Kulut yhteensä
100 € 4 kk 110 € 10 €
200 € 4 kk 215 € 15 €
300 € 4 kk 320,10 € 20,10 €
400 € 4 kk 425,13 € 25,13 €
500 € 4 kk 531,25 € 31,25 €
600 € 4 kk 637,50 € 37,50 €

Huom. luet vanhaa artikkelia. Artikkelissa olevat tiedot ei välttämättä ole enää ajantasalla.

Sanasto

Pikavippi
Pikavippi on äkilliseen rahantarpeeseen tarkoitettu vippi tai laina. Pikavippi tilille onnistuu tekstiviestillä tai nettihakemuksella Reissuvipiltä. Pikavipillä voi paikata väliaikaista rahantarvetta.

Eräpäivä
Eräpäivä on maksun ns. deadline, viimeinen päivä, jolloin maksu on maksettava, jotta vältytään viivästyskoron maksamiselta. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti. Lainanottaja saa ilmoittamaansa osoitteeseen laskun, johon on merkitty eräpäivä, johon mennessä lasku tulee maksaa. Lainanottajalla on kuluttajansuojalain mukaisesti oikeus maksaa laina takaisin ennenaikaisesti, eikä siitä aiheudu lainanottajalle lisäkustannuksia. Reissuvipin pikalainoissa on mahdollista siirtää eräpäivää 3 kertaa 7 päivää.

Kulutusluotto
Kulutusluotto käsittää kaikki lainat ja luotot, joita kuluttaja ottaa tavoitteenaan rahoittaa kulutus eli omat menonsa.

Laina
Laina on kattotermi, joka toimii yleisnimityksenä kaikille lainoille ja luotoille.

Lainaa pankkitunnuksilla
Reissuvipiltä voi hakea lainaa verkkopankkitunnuksilla. Lainaa pankkitunnuksilla saa seuraavasta linkistä: HAE LAINAA

Lainasumma
Tarvitsemasi lainasumma voidaan valita HAE LAINAA -sivulta. Summat ovat esillä myös Hinnasto–linkin takana. Reissuvippi myöntää 50-500 euron suuruisia lainoja, vippejä, pikavippejä, luottoja ja pienlainoja erilaisiin kulutushyödykkeisiin hakijan tarpeen mukaan.

Luotto
Luotto tarkoittaa lainanmyöntäjän ja lainanottajan keskinäistä sopimusta, jonka perusteella lainanottaja saa rahaa pankkitililleen lainapalvelumme aukioloaikoina.

Maksuohjelman muutos
Voit saada lisää maksuaikaa pikavippiin muuttamalla maksuohjelmaa.

Mobiilivippi
Mobiilivippi on tekstarilla haettava vakuudeton lyhytaikainen laina.

Nettilaina
Nettilaina on pienlaina, jota kuluttaja voi hakea täyttämällä Reissuvipin sivuilla olevan lainanhakulomakkeen. Nettilaina käsitteenä liittyy nimenomaan siihen, että lainaa haetaan internetissä olevan lainanantajan web-sivujen kautta online-palvelussa.

Pienlaina
Pienlaina on lyhytaikainen laina, jonka ottamiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Pienlaina on useimmiten myös lainasummana melko pieni. Pienlainan tilaaminen onnistuu Lainasto Oy:ltä Internet hakulomakkeella tai tekstiviestillä. Pienlaina otetaan pääasiallisesti kulutushyödykkeiden hankintaa varten.

Pikalaina
Pikalaina on nopeasti saatavissa oleva kulutusluotto. Pikalainan saat tillesi heti lainapalvelumme aukioloaikoina. Pikalainan laina-aika on verrattain lyhyt, Lainasto Oy:n laina-aika pikalainalle 15 vrk.

Pikaluotto
Pikaluotto on lainatyyppi, joka toimitetaan tilaajan pankkitille välittömästi lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lainapalvelumme aukioloaikoina. Pikaluotto on synonyymi sanalle pikalaina, luotto perustuu lainanmyöntäjän ja lainanottajan sopimukseen velasta ja sen maksuehdoista.

Pikavippi pankkitunnuksilla
Hae pikavippi pankkitunnuksilla tai PIN-koodillasi, mikäli olet jo asiakkaamme. PIN-koodin saat tunnistautumalla verkkopankissa pankkitunnuksillasi. Pankkitunnistautuminen on täysin turvallista ja riskitöntä Reissuvipin pikavipin saamiseksi. HAE LAINAA

Pikavippivertailu
Pikavippivertailusta voit verrata vippijä.

Pikavippi 24h/7
Pikavippihakemuksia otetaan vastaan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä. Pikavipit maksetaan tilille välittömästi lainapalvelun aukioloaikana.

Takaisinmaksu
Lainan, pikavipin, luoton, vipin, pikalainan ja pienlainan takaisinmaksu tapahtuu sopimuksen mukaan laina-ajan ollessa 15 päivää. Laina on maksettava takaisin laskussa olevaan eräpäivään mennessä. Eräpäivän siirto tietyin ehdoin maksuvaikeuksien yllättäessä on myös mahdollista, lue lisää maksuohjelman muutoksesta.

Tekstarilaina
Tekstarilaina eli tekstiviestilaina on tekstiviestitse tilattava vakuudeton, pienehkö ja lyhytaikainen kulutusluotto. Lainasto Oy:ltä saat lainaa tekstiviestillä.

Viestilaina
Viestilaina on tekstiviestillä haettava laina tai vippi, ks. tekstarilaina.

Viivästyskorko
Viivästyskorko on korko, jonka velallinen joutuu maksamaan maksun viivästyessä yli sopimuksen edellyttämän ajankohdan eli maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Tämä seuraamus pyrkii ohjaamaan velallista oikea-aikaiseen maksuun, mutta myös hyvittämään velkojaa viivästyksestä.

Vippi
Vippi on synonyymi sanalle pienlaina. Vippiä voit hakea verkkohakemuksella tai tekstiviestillä

Vippivertailu
Vippivertailusta löydät halvimmat vipit